Antena 3 CNN Externe CIA: Osama ben Laden mai are doar câteva luni de trăit

CIA: Osama ben Laden mai are doar câteva luni de trăit

CIA: Osama ben Laden mai are doar câteva luni de trăit
02 Iul 2008   •   15:55

CIA susţine într-un nou raport despre starea sănătăţii liderului Al-Qaida faptul că Osama ben Laden mai are numai câteva luni de trăit, el suferind de o afecţiune gravă la rinichi. Potrivit unor oficiali americani, citaţi de ziarul Time, în urmâ cu câteva luni a fost redactat un raport cu privire la denumirile medicamentelor pe care liderul terorist le foloseşte, pe baza cărora s-a tras concluzia că afecţiunea acestuia îi mai lasă numai 6-18 luni de trăit.

Raportul, extrem de controversat în SUA a fost criticat de jurnaliştii americani, pe motiv că este o nouă speculaţie în legătură cu sănătatea lui Osama ben Laden, bazată numai pe presupuneri.

Alături de jurnalişti, şi analiştii în probleme de terorism pun la îndoială veridicitatea datelor din acest raport. Ei susţin că rapoartele de acest fel nu sunt credibile. ?ÎÎcearcă să dea un diagnostic de la mii de kilometri, doar pe baza unor fragmente ale unei reţete", afirmă Paul Pillar, fost director în departamentul antiterorist al CIA.

Chiar şi CIA evită să îşi asume informaţiile conţinute în recentul raport. ?Nu am găsit nicio persoană care să îşi asume informaţiile acestui raport analitic?, declară Paul Gimigliano, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Centrale de Informaţii.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close