Antena 3 CNN Externe Chiuariu ? criticat de presa străină

Chiuariu ? criticat de presa străină

Chiuariu ? criticat de presa străină
10 Mai 2007   •   09:04

Cererea de revocare din funcţie a procurorului DNA, Doru Ţuluş, făcută de ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu a provocat reacţii şi în presa străină. Jurnaliştii acordă acestui subiect spaţii largi în ediţiile şi fluxurile de ştiri. Cererea de revocare din funcţie a procurorului Doru Tuluş riscă să provoace nemulţumire la Bruxelles, reiese din comentariile AFP. Ministrul român al Justiţiei a fost confruntat cu un protest general fără precedent în magistratură, după ce a cerut demisia adjunctului DNA, scrie presa franceză.

Acţiunea ministrului Chiuariu este considerată de societatea civilă drept o încercare de intimidare a procurorilor în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt, scrie ziarul britanic Herald Tribune. În paginile aceluiaşi ziar, se regăsesc şi criticile organizaţiei Transparency International, o asociaţie non-profit care monitorizează corupţia la nivel global. Conform jurnaliştilor britanici, Transparency International apreciază că astfel de incidente descurajează procurorii să lupte împotriva corupţiei.

Presa germană a luat şi ea poziţie în acest caz. Ediţia de miercuri a cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, a prezentat pe larg un articol despre povestea revocării. Presa germană spune că revocarea s-a produs fără a se ţine seama de asigurările făcute de Guvernul Tariceanu că va continua combaterea corupţiei şi după demiterea fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close