Antena 3 CNN Externe Chirac şi-a luat rămas bun de la naţiune

Chirac şi-a luat rămas bun de la naţiune

Chirac şi-a luat rămas bun de la naţiune
15 Mai 2007   •   22:10

Preşedintele francez Jacques Chirac s-a adresat marţi seară naţiunii pentru ultima oară în calitate de şef al statului. După 12 ani la putere, veteranul preşedinte al francezilor va transfera miercuri puterea succesorului său ales, Nicolas Sarkozy. Jacques Chirac a declarat că părăseşte preşedinţia Franţei mândru pentru că şi-a îndeplinit datoria.

Jacques Chirac, care are 74 de ani, se pregăteşte pentru o viaţă în afara politicii. Îşi va înfiinţa ?Fundaţia Chirac? pentru protecţia mediului şi promovarea dialogului inter-cultural. După ce va părăsi Palatul Elysee, se va muta împreună cu soţia sa Bernadette într-un aparatament din Paris, deţinut de familia premierului libanez asasinat în februarie 2005, Rafik Hariri.

Pentru preşedintele francez din ultimii 12 ani, plecarea de la putere poate însemna şi debutul unei alte perioade, mult mai dificile. Începând din anii '90, numele lui Jacques Chirac a fost menţionat cu regularitate în dosare judiciare. Şeful statului s-a prevalat de imunitatea prezidenţială, însă nu este exclus ca - odată lipsit de protecţie - justiţia să reînceapă cercetările după încheierea mandatului său.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close