Antena 3 CNN Externe Chirac îl va susţine pe Sarkozy

Chirac îl va susţine pe Sarkozy

Chirac îl va susţine pe Sarkozy
21 Mar 2007   •   12:42

Preşedintele francez Jacques Chirac a anunţat miercuri sprijinul pentru candidatul dreptei Nicolas Sarkozy.
Scandal în plină campanie pentru alegerile prezidenţiale din Franţa. Ministrul de Interne Nicolas Sarkozy, candidatul dreptei la alegeri, este acuzat de abuz de putere, în beneficiul campaniei sale. Potrivit presei de la Paris, Sarkozy ar fi cerut serviciului de informaţii al poliţiei să declanşeze o anchetă în cazul bunurilor imobiliare deţinute de rivala sa în cursa prezidenţială, Segolene Royal.

Două ziare franceze au publicat, la interval de o săptămână, informaţii conform cărora Sarkozy ar fi ordonat serviciilor secrete generale să ancheteze averea lui Royal, candidata socialiştilor. Potrivit uneia dintre publicaţii, conducerea serviciilor de informaţii ale poliţiei a dat, în noiembrie 2006, un ordin pentru investigarea patrimoniului imobiliar al lui Royal şi al partenerului ei, Francois Hollande, lider al socialiştilor.

Serviciile de informaţii generale au recunoscut că au investigat persoane din anturajul lui Segolene Royal. Este o greşeală din partea statului şi este imoral ca un candidat la preşedinţie să îşi folosească atribuţiile în sprijinul campaniei sale. Serviciul de informaţii a recunoscut că dosarul unui consilier de campanie al candidatei socialiste a fost revizuit, însă a negat orice implicare a lui Sarkozy. Ministrul de Interne, care deţine în sondaje un uşor avantaj, a catalogat acuzaţiile drept ridicole. Sarkozy a cerut opozanţilor să evite loviturile sub centură şi să se concentreze pe campania electorală.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close