Antena 3 CNN Externe Chirac a sforăit în timpul discursului unui oficial american

Chirac a sforăit în timpul discursului unui oficial american

Chirac a sforăit în timpul discursului unui oficial american
10 Iul 2007   •   15:13

Memoriile fostului director de comunicare al lui Tony Blair, publicate luni la Londra, relatează între altele un episod savuros în care fostul preşedinte francez Jacques Chirac a sforăit sfidător în timpul discursului unui oficial american. ?Incidentul? a avut loc la 19 iulie 2000 la Tokyo, la o reuniune în cadrul G8, a povestit Alastair Campbell. Preşedintele american de atunci Bill Clinton era întârziat de negocieri, ex-cancelarul german Gerhard Schroeder nu părea interesat de întâlnire, iar preşedintele francez ajunsese ultimul.

Tony Blair era ?isteric?, a descris Campbell în cartea sa. ?Spunea că ar putea fi reuniunea cea mai inutilă la care i-a fost dat vreodată să asiste?, dacă nu ar fi rămas memorabilă prin atitudinea ?extrem de nepoliticoasă? a lui Chirac. Secretarul american al Trezoreriei din acea perioadă, Larry Summers, se lansase într-o lungă intervenţie, iar ?Chirac s-a răsturnat în scaun, cu capul pe spate, a sforăit zgomotos, apoi după câteva minute a scos un mormăit sonor potrivit lui Tony Blair şi a strigat: ?prea lung, prea lung?, în engleză, în timp ce Summers continua să vorbească?, a povestit el.

Blair ?a spus că nu a văzut niciodată o manifestare atât de impresionantă de nepoliteţe şi antiamericanism?, a adăugat Campbell.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close