Antena 3 CNN Externe China vrea să renunţe la politica copilului unic

China vrea să renunţe la politica copilului unic

China vrea să renunţe la politica copilului unic
05 Aug 2013   •   16:38

Noii lideri de la Beijing sunt pe punctul de a abandona politica copilului unic, în vederea evitării unei crize a îmbătrânirii populaţiei, într-un context în care forţa de muncă se află într-un declin accentuat, informează agerpres.ro.

Comisia de Planificare a Famililiei pregăteşte să dezbată în Legislativ propuneri de ridicare a interdicţiei privind naşterea unui al doilea copil, dacă oricare dintre părinţi este un copil unic.

Astfel, se aşteaptă ca noile norme să intre în vigoare la începutul anului viitor şi ar putea fi extinse la toate familiile până în 2015.

Politica copilului unic datează, în forma sa originală, din 1971, şi a condus până în prezent la 336 de milioane de întreruperi de sarcină şi la 222 de milioane de sterilizări, de multe ori prost executate în regiunile sărace.

Premierul Li Keqiang vede în mod clar politica drept un anacronism, într-un moment în care China pierde din forţa de muncă şi se confruntă cu o bombă cu ceas demografică. În prezent, există cinci lucrători la fiecare pensionar, iar acest raport va scădea la doi lucrători la un pensionar până în 2035.

×
Subiecte în articol: china, beijing copii familie Li Keqiang
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close