Antena 3 CNN Externe China. Un milion de oameni sunt evacuaţi din zona afectată de cutremur de teama inundaţiilor

China. Un milion de oameni sunt evacuaţi din zona afectată de cutremur de teama inundaţiilor

China. Un milion de oameni sunt evacuaţi din zona afectată de cutremur de teama inundaţiilor
17 Mai 2008   •   14:46

Autorităţile chineze au început să evacueze aproape un milion de oameni dintr-un oraş din provincia Sichuan din cauza riscului unor inundaţii. Un râu a fost blocat din cauza unor alunecări de teren şi apele ar putea acoperi zonele devastate deja de cutremur. Bilanţul catastrofei a ajuns deja la aproape 29.000 de morţi. Oficialii spun însă că numărătoarea nu se termină aici. Estimările sunt sumbre- peste 50.000 de morţi, aproape 200.000 de răniţi şi cinci milioane de oameni rămaşi fără adăpost.

Mii de sinistraţi au plecat deja din zona epicentrului cutremurului de acum şase zile. Autorităţile chineze se tem că un râu blocat de alunecările de teren produse în urma unei replici puternice care a avut loc vineri ar putea să inunde zonele deja devastate.

Dacă, majoritatea supravieţuitorilor sunt evacuaţi, vieţile a 46 de răniţi încă prinşi sub dărmături sunt în pericol. Între timp, în toate oraşele afectate de cutremur, echipele de salvare sunt într-o cursă contra cronometru. La şase zile de la dezastru, mai există supravieţuitori blocaţi sub ruinele caselor. Televiziunea chineză a deifuzat imagini filmate în momentul în care un copil a fost scos de sub dărmături.

Nu este singura salvare miraculoasă. Un bărbat de 52 de ani a fost salvat după 117 ore, la puţin timp după ce un turist german a fost găsit în viaţă. Televiziunea de stat de la Beijing a mai difuzat imagini suprinse de un amator în mometul producerii unor alunecări de teren după o replică foarte puternică a seismului.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close