Antena 3 CNN Externe China a trimis zeci de avioane de vânătoare spre Taiwan

China a trimis zeci de avioane de vânătoare spre Taiwan

China a trimis zeci de avioane de vânătoare spre Taiwan
Avioane militarce chineze Shenyang J-11. Sursă foto: hepta / ImagineChina
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iun 2024   •   08:45

Cel puțin 35 de avioane de vânătoare ale Chinei au fost detectate în ultimele 24 de ore în jurul Taiwanului, autonomia insulară pe care Beijingul o revendică și pe care amenință să o preia cu forța, relatează Agerpres, citând presa internațională.

Prezența aparatelor militare chineze a fost raportată, joi, de Ministerul taiwanez al Apărării.

Șapte nave au fost, de asemenea, reperate în intervalul amintit, până joi, la ora locală 6 dimineața.

China a efectuat mai multe incursiuni în apropierea Taiwanului de la învestirea noului președinte Lai Ching-te, pe care Beijingul îl consideră un "separatist periculos".

China amenință să-i pedepsească cu moartea pe "separatiștii" din Taiwan

În luna mai, forțele militare chineze au organizat ample exerciții militare, în care au mobilizat nave și avioane dotate cu muniție reală.

După aceste manevre, Beijingul, care le-a caracterizat drept "o pedeapsă pentru separatiști", a promis că presiunea militară asupra insulei se va menține "atâta timp cât vor continua provocările legate de independența Taiwanului".

Potrivit Ministerului Apărării din Taiwan, armata chineză a trimis până la 62 de avioane militare într-o singură zi în jurul Taiwanului.

Președintele Lai Ching-te a afirmat, luni, că autoritățile statului comunist "nu au dreptul să-i pedepsească pe taiwanezi", după ce, săptămâna precedentă, Beijingul a inclus pedeapsa cu moartea printre noile sancțiuni penale vizându-i pe presupușii secesioniști.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marile publicații americane cer retragerea lui Biden din cursa prezidențială SUA
x close