Antena 3 CNN Externe China susține că Rusia nu i-a cerut ajutor pentru a continua războiul în Ucraina: ”Am jucat un rol constructiv în promovarea discuțiilor de pace”

China susține că Rusia nu i-a cerut ajutor pentru a continua războiul în Ucraina: ”Am jucat un rol constructiv în promovarea discuțiilor de pace”

China susține că Rusia nu i-a cerut ajutor pentru a continua războiul în Ucraina, după ce doi oficiali americani au declarat duminică pentru CNN că Rusia a cerut Chinei sprijin militar, inclusiv drone, precum și asistență economică.

china-ajutor-rusia-razboi-ucraina
China susține că Rusia nu i-a cerut ajutor pentru a continua războiul în Ucraina Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    14 Mar 2022   •   13:59

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Zhao Lijian, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că SUA „promovează dezinformarea”.

„Recent, partea SUA a încercat să promoveze dezinformare despre China cu privire la problema Ucrainei, cu intenții sinistre”, a spus Lijian, întrebat despre cererea rusă de ajutor.

„Poziția Chinei cu privire la problema Ucrainei este consecventă și clară și am jucat un rol constructiv în promovarea discuțiilor de pace. Este imperativ ca toate părțile să-și exercite reținerea și să reducă tensiunea, mai degrabă decât să pună combustibil pe foc. Este important să facem eforturi pentru o soluție diplomatică, mai degrabă decât să escaladăm în continuare situația.”, a explicat purtătorul de cuvânt, potrivit CNN.

 

×
Subiecte în articol: China Rusia razboi Ucraina
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close