La sfârşitul lunii martie, peste 150 de mineri erau daţi dispăruţi când mina a fost inundată din cauza unor spărturi în galeriile de siguranţă. După aproape o săptămână, mai mulţi dintre ei au fost scoşi la suprafaţă în viaţă.
"Aceşti pacienţi au simptome precum temperatură corporală foarte scăzută, infecţii severe de piele, deshidratare severă sau tensiune arterială oscilantă. Şi mulţi dintre ei sunt în stare de şoc", spune un medic.
În ciuda faptului că unii mineri au fost salvaţi, foarte mulţi se află, încă, în subteran. Pe măsură ce orele trec, şansele de a mai fi găsiţi în viaţă sunt tot mai mici. Cu toate acestea, oficialii promit că operaţiunile de salvare vor continua.
"Sunt, încă, foarte mulţi mineri blocaţi în subteran şi există semne de viaţă acolo jos. S-au primit instrucţiuni de pompare a apei şi de asigurare a ventilaţiei pentru a încerca să îi ajutăm pe aceşti oameni. Nu vom ceda şi nu îi vom abandona. Vom face toate eforturile pentru a-i salva pe mineri."
Minele din China sunt printre cele mai periculoase din lume. Cele mai multe accidente se produc din cauza încălcării regulilor de siguranţă şi a echipamentului învechit.
Antena3