Antena 3 CNN Externe China, India şi ţări ale fostei URSS în topul celor mai poluate zone din lume

China, India şi ţări ale fostei URSS în topul celor mai poluate zone din lume

China, India şi ţări ale fostei URSS în topul celor mai poluate zone din lume
15 Sep 2007   •   11:39

O organizaţie ecologistă independentă a dat publicităţii clasamentul celor mai poluate zece zone din lume, pe anul 2007. Potrivit raportului, în top se află state din fostul bloc sovietic, China, India, Peru şi Zambia. Potrivit specialiştilor în mediu, anul acesta este imposibil de făcut o diferenţiere între cele mai poluate zece locuri de pe planetă. ?Identificăm tipul de poluare şi măsurăm amploarea acesteia. Apoi, analizăm toxicitatea sa, după care ţinem cont de numărul de persoane în pericol de a fi contaminate?, a subliniat un expert.

Raportul întocmit de Blacksmith Institute avertizează că cel puţin 12 milioane de oameni suportă în mod direct consecinţele poluării. Printre cele zece locuri menţionate se numără Tianjin, din China, unde peste 140.000 de oameni sunt în pericol. Complexul de la Tianjin, care produce plumb, este responsabil pentru jumătate din poluarea ce afectează China. În oraşul indian Sukinda există 12 mine care funcţionează în condiţii improprii, punând în pericol viaţa a 2,6 milioane de oameni.

Cernobâl, din Ucraina, rămâne în continuare unul dintre cele mai periculoase locuri din lume, unde cel puţin 5,5 milioane de oameni sunt afectaţi de poluare. Oraşul Jerjinsk, din Rusia, se află, de asemenea, pe lista neagră. Cel puţin 300.000 de oameni au de suferit de pe urma poluării. De altfel, în această regiune, speranţa de viaţă este de 42 de ani pentru bărbaţi şi 47 pentru femei. În clasament se află şi mai multe zone din Azerbaidjan, Peru sau Zambia.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close