Antena 3 CNN Externe China. Ceremonie de comemorare a victimelor cutremurului din Sichuan, la un an de la tragedie

China. Ceremonie de comemorare a victimelor cutremurului din Sichuan, la un an de la tragedie

China. Ceremonie de comemorare a victimelor cutremurului din Sichuan, la un an de la tragedie
12 Mai 2009   •   10:43

China comemorează marţi un an de la marele cutremur din provincia Sichuan. Potrivit statisticilor oficiale, peste 80.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma seismului cu magnitudinea 7,9 pe scara Richter. Întregi oraşe au fost rase de pe faţa pământului, 300.000 de oameni au fost răniţi iar aproape cinci milioane au rămas fără adăpost.

Ceremonia comemorării are loc în oraşul distrus Beichuan, unul din locurile cel mai greu lovite de cutremur. Vor lua cuvântul demnitari de la nivel naţional şi local, ca şi supravieţuitori ai cutremurului.

Preşedintele Hu Jintao este prezent alături de ambasadori şi reprezentanţi ai ţărilor străine care au oferit ajutoare după catastrofă. Luni, în cadrul altei ceremonii, preşedintele le-a mulţumit, în mod solemn, pentru donaţiile şi sprijinul lor.

Guvernul chinez a promis să aloce aproape 150 de miliarde de dolari, în viitorii doi ani, pentru reconstrucţia zonelor sinistrate. Preşedintele Hu susţine că situaţia din regiune s-a îmbunătăţit deja simţitor, la un an după dezastru. Unii sinistraţi sunt de altă părere şi le-au declarat ziariştilor de la Associated Press că autorităţile locale întârzie să pună în practică directivele primite de la guvern.

Antena 3

×
Subiecte în articol: China cutremur
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close