Curtea Supremă a Poporului susţine că tribunalele ar trebui să impună pedepse cu închisoarea mai lungi, amenzi mai mari şi chiar sentinţe de condamnare la moarte când vine vorba de nerespectarea regulilor sanitare în ceea ce priveşte mâncarea.
Deşi China încearcă să reducă numărul de condamnări la moarte, la nivel de ţară executând mai mulţi oameni decât restul ţărilor împreună, guvernanţii şi legislatorii au demarat această campanie pentru a elimina incidentele care implică hrana contaminată.
Curtea Supremă a încurajat tribunalele să facă publice informaţiile din cazurile de intoxicaţie alimentară, a îndemnat la pedepse severe pentru oficialii care iau mită pentru a acoperi neregulile distribuitorilor care se abat de la reglementările sanitare şi amenzi mai mari pentru cei care produc mâncare stricată.
În cazurile în care oamenii au murit din cauza mâncării, legea din China spune că cei condamnaţi ar trebui să primească peste 10 ani în închisoare, încarcerare pe viaţă sau pedeapsa capitală.