Antena 3 CNN Externe China, acuzată că spionează Germania

China, acuzată că spionează Germania

China, acuzată că spionează Germania
27 Aug 2007   •   04:12

Mai multe calculatoare ale guvernului german şi ale unor ministere au fost ţinta unor atacuri cibernetice în ultimele luni. Serviciile de informaţii interne şi instituţia federală responsabilă cu securitatea informatică au descoperit încă de acum câteva luni programe de tip cal troian, care copiază datele din computere şi le expediază piraţilor cibernetici. Specialiştii germani au împiedicat transferul a peste 160 de gigabiţi de date secrete din computerele cancelarului Angela Merkel, dar şi din cele ale ministerelor Economiei, Cercetării şi Afacerilor Externe.

Johannes Schmalzl, preşedintele Serviciului german pentru Protecţia Constituţiei din Baden-Württemberg, a declarat că 60% din atacurile cibernetice îndreptate asupra instituţiilor federale provin din China, scrie Adevărul. Nici companiile nu sunt ocolite de aceste practici de spionaj. Johannes Schmalzl a mai precizat că serviciile secrete de la Beijing se folosesc şi de studenţii chinezi care studiază în Germania pentru a spiona diverse obiective economice.

Ambasada Chinei la Berlin a respins acuzaţiile, calificându-le drept speculaţii iresponsabile. Angela Merkel, care a început duminică un turneu asiatic, a declarat că va cere explicaţii referitoare la aceste informaţii.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close