Antena 3 CNN Externe Chile. Primii mineri vor fi scoşi la suprafaţă miercuri (VIDEO)

Chile. Primii mineri vor fi scoşi la suprafaţă miercuri (VIDEO)

Chile. Primii mineri vor fi scoşi la suprafaţă miercuri (VIDEO)
10 Oct 2010   •   22:37

Primii mineri din Chile vor fi scoşi din subteran miercuri. Autorităţile au apreciat că salvarea oamenilor blocaţi de 67 de zile în adânc va mai dura câteva zile până toată operaţiunea va fi pusă la punct. Ieri, o sondă de salvare a ajuns în locul unde se aflau cei 33 de oameni.

Echipele de intervenţie spun că va mai dura câteva zile până când puţul de salvare va fi consolidat şi primii mineri vor fi aduşi la suprafaţă.

În subteran, minerii sunt pregătiţi pentru a face faţă perioadei în care se va desfăşura operaţiunea de salvare. Oamenii au primit o dietă specială care le va menţine tensiunea normală şi vor beneficia de asistenţă psihologică.

Autorităţile spun că vor urma, în această operaţiune, un model teoretic cunoscut: "mai întâi cei mai abili", capabili să reacţioneze la o problemă", "apoi cei slabi, şi ultimii cei puternici", capabili să aştepte cel mai mult. Pentru aducerea la suprafaţă a fiecărui miner va fi nevoie de o oră, chiar două.

Afară, rudele celor 33 de mineri au simţit ieri primele raze de speranţă, după ce sonda de salvare a ajuns în locul unde se află oamenii.

Cei 33 de muncitori au rămas captivi în subteran la începutul lunii august.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close