Antena 3 CNN Externe Cheney: informaţiile culese de administaţia Bush au salvat sute de mii de oameni

Cheney: informaţiile culese de administaţia Bush au salvat sute de mii de oameni

Cheney: informaţiile culese de administaţia Bush au salvat sute de mii de oameni
11 Mai 2009   •   16:42

Fostul vicepreşedinte american Dick Cheney a apărat tacticile folosite în perioada Bush a ?războiul contra terorii? şi a criticat abordarea actualului preşedinte a acestei chestiuni. Prezent în cadrul unei emisiuni la CBS, acesta a susţinut că informaţiile obţinute în timpul administraţiei Bush au salvat "sute de mii" de vieţi şi a sugerat că Obama i-ar "sacrifica pe americani? prin dezmembrarea uneltelor anti-teroristeale predecesorului său.
El a elogiat în mod special succesul programelor controversate de supraveghere şi interogare folosite după atacurile de la 11 septembrie.
?Sunt absolut convins că am salvat mii, poate sute de mii de vieţi?, a declarat Cheney, care a adăugat că nu are regrete legate de acţiunile administraţiei. El a calificat eforturile guvernului de după 2001 ca ?unul din cele mai mari succese din istoria serviciilor de informaţii americane?

El a fost destul de vehement în a apăra programele contra-teroriste ale adiministraţiei Bush, în timp ce unii democraţi cer invetigaţii mai mari în cum au fost ordonate şi executate controversatele ghiduri de interogare. El a respins ca fiind absolut false acuzele că s-ar fi folosit tortura.

Cheney a continuat argumentând că prin anularea politicilor lui Bush, actuala administraţie va elimina siguranţa din ultimii opt ani şi va reduce fluxul de informaţie.
?Era vorba de informaţii. De a afla ce va face Al Qaeda", declara Cheney, care arăta că simularea înecului pe capul operaţiunii de la 11 septembrie, Khalid Sheik Mohammed, a adus ?vaste cantităţi şi infomaţii nepreţuite despre al Qaeda."
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close