Antena 3 CNN Externe Cetățenii britanici care vor să călătorească în UE vor fi obligați să plătească o taxă. Anunțul de la Bruxelles

Cetățenii britanici care vor să călătorească în UE vor fi obligați să plătească o taxă. Anunțul de la Bruxelles

femeie cu pasaport in aerport
Cetățenii britanici care călătoresc în UE vor trebui, începând de vara viitoare, să plătească o taxă de scutire de viză de 7 euro. Foto: Getty Images
de Ioana Coman    |    20 Aug 2024   •   23:19

Cetățenii britanici care călătoresc în UE vor trebui, începând de vara viitoare, să plătească o taxă de scutire de viză de 7 euro, scrie The Guardian.

UE și-a dezvăluit calendarul pentru introducerea de noi controale la frontieră și cerințe de intrare pentru unii vizitatori.

Ylva Johansson, comisarul UE pentru afaceri interne, a confirmat că Sistemul european de informații și autorizare de călătorie (ETIAS) care va solicita cetățenilor britanici (și celor din alte țări scutite de viză, cum ar fi SUA, Australia și Canada) să solicite o scutire înainte de a intra în blocul comunitar, ar putea intra în vigoare până în mai 2025.

Pasagerii care vizitează blocul comunitar vor fi obligați să solicite o derogare – similară sistemului Esta din SUA – înainte de călătorie. 

Aceasta va fi valabilă timp de trei ani sau până la expirarea pașaportului.

Johansson a vorbit înaintea lansării Sistemului de intrare/ieșire (EES) al UE, care va intra în vigoare la 10 noiembrie. ETIAS va fi lansat șase luni mai târziu.

Împreună, cele două noi sisteme, concepute pentru a spori securitatea frontierelor blocului comunitar în fața amenințărilor teroriste, vor face călătoriile mult mai birocratice.

Toți pasagerii fără pașapoarte UE vor trebui să își înregistreze amprentele digitale și să se fotografieze la intrarea într-unul din statele membre UE. Acestea vor fi verificate la fiecare vizită ulterioară. 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close