Antena 3 CNN Externe Cetăţeni străini, posibil şi români, arestaţi la Chişinău. Surse: serviciile secrete de la Tiraspol, implicate

Cetăţeni străini, posibil şi români, arestaţi la Chişinău. Surse: serviciile secrete de la Tiraspol, implicate

Cetăţeni străini, posibil şi români, arestaţi la Chişinău. Surse: serviciile secrete de la Tiraspol, implicate
09 Apr 2009   •   16:49

Forţele de ordine din Chişinău au arestat, miercuri, câteva sute de tineri manifestanţi care au protestat faţă de alegerile parlamentare desfăşurate duminică. Cel puţin asta susţin martorii evenimentelor.

Informaţia a fost confirmată, joi, de către procurorul general al Republicii Moldova, Valeriu Gurbulea. Potrivit acestuia, printre persoanele reţinute se numără şi cetăţeni străini. Astfel, nu este exclus ca printre aceştia să se afle şi români.

"Sunt câţiva străini printre cei circa 200 de participanţi şi organizatori ai revoltelor de masă din Chişinău arestaţi", a declarat Gurbulea, citat de ITAR-Tass.

Procurorul general mai susţine totodată că există înregistrări video în baza cărora urmează să fie identificate câteva persoane.

Surse moldoveneşti afirmă că în ultimle ore au avut loc la Chişinău arestări masive, în care sunt implicate şi serviciile secrete de la Tiraspol. Nu se cunoaşte încă cetăţenia celor arestaţi.

Pe internet sunt postate imagini legate de evenimentele de la Chişinău. Un jurnalist moldovean a descoperit o maşină aparţinând Securităţii din Moldova, care în faţă avea numere de înmatriculare de Chişinău, iar, în spate, de... Transnistria... În faţă maşina are numărul C KL 085, iar în spate... A 234 BM. Luat la întrebări, şoferul a afirmat că este o maşină specială.



Invitat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, ministrul de Externe al României, Cristian Diaconescu, a declarat, miercuri, că există indicii conform cărora cetăţeni români ar fi fost arestaţi în Republica Moldova. Oficialul a precizat, însă, că Ministerul nu are o confirmare clară a acestei informaţii.

Menifestanţii ies din nou în stradă

Între timp, la Chişinău au început să se strângă din nou manifestanţi care protestează faţă de presupusa victorie obţinută de Partidul Comunist. Este a patra zi consecutiv când oamenii ies în stradă.

Deocamdată s-au adunat în jur de 200 de protestatari, însă se preconizează ca numărul acesta va creşte în cursul zilei de joi.

În plus, pe Internet se face un apel către cetăţenii din Chişinău să participe vineri, la ora 10:00, la un miting de amploare care se va desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

În urma protestelor din ultimele zile, au apărut mărturii ale manifestanţilor potrivit cărora aceştia ar fi fost bătuţi de forţele de ordine.





La Bucureşti, basarabenii au stabilit ca în fiecare seară de la ora 20:00 şi până la ora 22:00 să vină în Piaţa Universităţii şi să-şi susţină confraţii de peste Prut. Ei spun că vor continua să protesteze până când ţara lor va deveni una democratică.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close