Antena 3 CNN Externe Cerşetorii români îi terorizează pe finlandezi

Cerşetorii români îi terorizează pe finlandezi

Cerşetorii români îi terorizează pe finlandezi
10 Ian 2008   •   17:59
Autorităţile finlandeze sunt îngrijorate de numărul mare de cerşetori proveniţi din România şi Bulgaria. Ministerul de Interne de la Helsinki pregăteşte o serie de măsuri serioase pentru a combate cerşetoria. În capitala finlandeză sunt deja mari probleme cu cerşetorii de origine rromă care au venit din Europa de Est. Încă de anul trecut, finlandezii s-au obişnuit cu prezenţa cerşetorilor români pe străzile capitalei lor. Mulţi dintre locuitorii oraşului Helsinki au cerut autorităţilor să scoată cerşetoria în afara legii, pentru că se simt agresaţi de rromii care le cer bani.

Presa finlandeză a făcut chiar sondaje printre cerşetorii veniţi din România, după aderarea la Uniunea Europeană. Jurnaliştii au aflat astfel că la Helsinki cerşetorii câştigă mult mai bine decât în alte capitale europene. Aşa că au dat de ştire şi rudelor rămase în ţară, care se pregătesc de plecare.

Poliţiştii finlandezi se aşteaptă din această cauză la o creştere a numărului de cerşetori, odată cu încălzirea vremii. Finlandezii nu se tem numai de cerşetorie şi sunt îngrijoraţi de faptul că rromii aduc cu ei un val important de infracţiuni.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close