Antena 3 CNN Externe Ceremonie voodoo în memoria victimelor cutremurului din Haiti (VIDEO)

Ceremonie voodoo în memoria victimelor cutremurului din Haiti (VIDEO)

Ceremonie voodoo în memoria victimelor cutremurului din Haiti (VIDEO)
29 Mar 2010   •   15:52

Sute de adepţii ai cultului voodoo din Haiti au participat la o ceremonie în memoria victimelor cutremurului din 12 ianuarie. Procesiunea este o noutate, deoarece practicanţii voodoo evită ceremoniile publice. Majoritatea ritualurilor au loc în cerc restrâns, în intimitatea propriilor locuinţe.

Adepţii voodoo, majoritatea îmbrăcaţi în alb, au cântat şi s-au rugat pentru purificarea sufletelor celor morţi în cutremurul din 12 ianuarie. Procesiunea a început în centrul capitalei Port-au-Prince şi s-a îndreptat către ţărm. Practicanţii voodoo au cerut ca spiritele morţilor să fie purificate în apa oceanului şi să se reîncarneze.

În urma cutremurului din Haiti, în care şi-au pierdut viaţa, potrivit estimărilor oficiale, peste 230.000 de oameni, tensiunile între confesiuni s-au amplificat. Marele lider voodoo din Haiti s-a plâns că adepţii săi au fost discriminaţi de creştinii evanghelişti, care au monopolizat distribuirea ajutoarelor umanitare.

Cultul Voodoo este un amestec între elemente ale credinţelor şi practicilor africane cu percepte creştine. Practicanţii voodoo cred în reîncarnare, într-un singur Dumnezeu şi în mai multe spirite. Liderii voodoo recunosc că unii dintre practicanţi invocă spiritele în scopuri malefice.

.---------

Antena 3

×
Subiecte în articol: haiti cutremur ceremonie
Cele mai noi știri
Parteneri
x close