Antena 3 CNN Externe Ceremonie impresionantă în Barcelona: Sagrada Familia, ridicată la rang de bazilică de Papa Benedict

Ceremonie impresionantă în Barcelona: Sagrada Familia, ridicată la rang de bazilică de Papa Benedict

Ceremonie impresionantă în Barcelona: Sagrada Familia, ridicată la rang de bazilică de Papa Benedict
Foto: barcelonavenue.com
08 Noi 2010   •   10:02

O ceremonie impresionantă a avut loc la Sagrada Familia, din Barcelona. Papa a ridicat lăcaşul la rang de bazilică. Un eveniment la care au asistat aproape 60.000 de oameni şi care a costat peste o jumătate de milion de euro.

Mii de oameni au participat la slujba de sfinţire oficiată de Papa Benedict al XVI-lea în Sagrada Familia. Alţi zeci de mii de credincioşi s-au strâns încă de dimineaţă în jurul simbolului Barcelonei, pentru a asista de afară la eveniment.

Edificiul de proporţii care domină oraşul catalan a fost proiectat de arhitectul Antoni Gaudi şi se află încă în construcţie, la 128 de ani de la începerea lucrărilor.

Susţinătorii Suveranului Pontif au venit la Barcelona de la primele ore ale dimineţii şi au fluturat steaguri în culorile Vaticanului, galben şi alb. Pentru a putea ocupa cele mai bune locuri, unii dintre ei au petrecut noaptea în apropierea catedralei.

De dorinţa lor de a-l vedea pe Papă au încercat să profite şi proprietarii caselor din apropierea proaspetei bazilici. Aceştia le-au oferit turiştilor posibilitatea de a urmări totul din balcoane, contra unor sume care ajungeau şi la 300 de euro de persoană.

Nu toţi s-au bucurat totuşi de vizita Papei Benedict al XVI-lea. Aproximativ 200 de membri ai comunităţii gay s-au sărutat ostentativ la trecerea Suveranului Pontif.

Sâmbătă, Sfântul Părinte a vizitat catedrala din oraşul Santiago de Compostela, capitala Galiciei, o rută istorică a pelerinajului creştin. Suveranul Pontif a fost aşteptat la aeroport de mii de credincioşi. 

Sagrada Familia, ridicată la rang de bazilică



×
Subiecte în articol: Papa Benedict ceremonie
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close