Antena 3 CNN Externe Cenzură în direct la televiziunea rusă. Putin nu are voie cu cuţitul în Munchen (VIDEO)

Cenzură în direct la televiziunea rusă. Putin nu are voie cu cuţitul în Munchen (VIDEO)

Cenzură în direct la televiziunea rusă. Putin nu are voie cu cuţitul în Munchen (VIDEO)
10 Sep 2008   •   21:49

Ştirea a apărut iniţial pe grani.ru şi a fost preluată apoi de alte publicaţii şi bloguri. Evenimentul relatat a fost cel puţin bizar, însă a confirmat - dacă mai era nevoie - că televiziunea rusă este controlată de Kremlin.

În cadrul emisiunii de divertisment "Fenomen", Alexandru, un magician care îl imită pe Hercule Poirot, dezvăluie detaliile unei crime cu ajutorul publicului. Povestea este deja scrisă şi ţinută în siguranţă într-un seif iar 3 spectatori contribuie cu câte un cuvânt în încercarea de a aduce "indicii" pentru elucidarea misterului.

Ediţia care a făcut subiectul dezbaterilor internaţionale a generat următoarele cuvinte: "cuţit" (o femeie a ales unealta preferată din bucătărie), "Munchen" (localitatea de destinaţie a suspectului, aleasă de unul din spectatori) şi "PUTIN", numele unei celebrităţi care nu este în sală la momentul experimentului.



La scurtă vreme de la anunţarea cuvintelor care desemnează "indicii", un alt membru al echipei de televiziune îşi face apariţia pe scenă anunţând necesitatea înlocuirii numelui.Stupoare, numele nu poate fi şters de pe tabla pe care era scris. În cele din urmă s-a acceptat folosirea numelui "Vladimir".

Probabil "Putin" în "Munchen" cu un "cuţit" ar fi fost prea sugestiv...



Sursa foto: russia.foreignpolicyblogs.com

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close