Antena 3 CNN Externe Cele ?şapte minuni ale Rusiei?, desemnate prin internet

Cele ?şapte minuni ale Rusiei?, desemnate prin internet

Cele ?şapte minuni ale Rusiei?, desemnate prin internet
14 Iun 2008   •   11:19

Rusia şi-a desemnat cele "şapte minuni" de pe teritoriul său, în urma unei consultări pe Internet în care s-au primit peste 25 de milioane de voturi. Competiţia a fost organizată după modelul alegerii celor „şapte noi minuni ale lumii”, între care nu şi-a găsit loc niciun monument din Rusia. Alegerea celor şapte minuni ale Rusiei a fost iniţiată de televiziunea de stat, ca o replică la competiţia similară la scară mondială, care i-a dezamăgit pe patrioţii ruşi. Aceştia se aşteptau ca măcar cel mai cunoscut monument al Moscovei să ajungă în selecţia finală.

Votarea a suscitat pasiuni în toate colţurile Federaţiei Ruse. În regiunea Vologda, localnicii au făcut un lanţ uman în jurul unei vechi mânăstiri şi au cerut să se voteze în favoarea ei. Locuitorii micii republici caucaziene Inguşetia, vecină cu Cecenia, au încercat să câştige voturi prin dansuri folclorice. Una din cele mai ciudate acţiuni de promovare i-a aparţinut unui cântăreţ din oraşul siberian Tobolsk, care a făcut propagandă pentru cetatea locală în ritm de rap.

Rezultatul final a fost anunţat la un mare concert în Piaţa Roşie din Moscova, la doi paşi de catedrala Vasili Blajonnîi, care se numără, evident, printre cele şapte minuni. Lista mai cuprinde locuri mai mult sau mai puţin cunoscute în Rusia şi în afara ei: muntele Elbrus din Caucaz, cel mai înalt din Rusia, palatul lui Petru cel Mare din Peterhof, lângă Sankt Petersburg, valea gheizerelor din Kamciatka, lacul Baikal, cel mai adânc din lume, monumentul eroilor din Volgograd - fostul Stalingrad şi aşa-numiţii „idoli de piatră” - un grup de stânci ciudate din Munţii Urali. Patru din cele şapte „minuni” sunt monumente ale naturii şi doar trei au fost create de mâna omului.

Sursa foto: www.russiatoday.ru

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close