Antena 3 CNN Externe UPDATE. Cel puțin 11 morți și 37 de răniți, după ce un supermarket din estul Ucrainei a fost lovit de o rachetă rusească

UPDATE. Cel puțin 11 morți și 37 de răniți, după ce un supermarket din estul Ucrainei a fost lovit de o rachetă rusească

supermarket bombardat
Cel puţin doi morţi şi 17 răniţi după ce rușii au lovit un supermarket în estul Ucrainei. FOTO: X NEXTA
de Georgiana Marina    |    09 Aug 2024   •   13:35

Artileria rusă a lovit vineri un supermarket din oraşul ucrainean Kostiantinivka din regiunea Doneţk, omorând cel puţin 11 persoane şi rănind alte 37, a declarat guvernatorul regional, scrie Ukrainska Pravda.

UPDATE 15:50 Crește bilanțul morților după ce rușii au bombardat un supermarket din regiunea Donețk. Sunt cel puțin 11 morți și 37 de răniți, potrivit Kyiv Independent. Supermarketul ar fi fost lovit de o rachetă rusă Kh-38.

În imaginile de la locul atacului, distribuite alături de postarea guvernatorului Vadim Filaşkin pe Telegram, se văd nori grei de fum negru ridicându-se din clădirea distrusă.

"Atacul asupra supermarketului din Kostiantinivka este un nou act de teroare rusesc. Războiul împotriva civililor este tot ce ştiu ei", a transmis şeful de cabinet al preşedinţiei ucrainene, Andrii Yermak, pe platforma X.

Serviciile de urgenţă continuă operaţiunile de salvare, a adăugat guvernatorul.

Forţele Moscovei au ocupat zone întinse din regiunea Doneţk. Zonele controlate de ucraineni sunt supuse în mod regulat bombardamentelor şi atacurilor aeriene ruseşti.

Regiunea este unul dintre cele mai fierbinţi puncte de luptă, deoarece Rusia vizează zonele din direcţia centrului logistic strategic estic Pokrovsk.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close