Antena 3 CNN Externe Cel puțin 17 morți în India, după o explozie la o fabrică farmaceutică. Rămășițe umane au fost împrăștiate în întreaga instalație

Cel puțin 17 morți în India, după o explozie la o fabrică farmaceutică. Rămășițe umane au fost împrăștiate în întreaga instalație

explozie fabrica farmaceutica india
Un incendiu a izbucnit în urma exploziei | Sursă colaj foto: X
de Andreea Ştefan    |    22 Aug 2024   •   10:16

O explozie la o fabrică farmaceutică din statul Andhra Pradesh din sudul Indiei a ucis cel puțin 17 persoane, potrivit unui oficial guvernamental, citat de Aljazeera. Aproape 40 de persoane au fost rănite, a declarat joi secretarul pentru industrii al statului, N Yuvaraj, pentru agenția de presă Reuters, adăugând că operațiunea de salvare a fost finalizată.

Un incendiu a izbucnit în urma exploziei de miercuri la unitatea de producție privată Escientia Advanced Sciences de 40 de acri (16 hectare) din districtul Anakapalli.

Explozia a fost atât de puternică, încât rămăşiţe umane au fost răspândite în întreaga instalaţie, potrivit ziarului The Hindu.

Incidentul a avut loc în timpul prânzului la fabrică, care a început să funcționeze în 2019, a declarat colecționarul districtual Vijaya Krishnan. Aproximativ 380 de angajați lucrează în două schimburi la fabrică. Mulți lucrători au scăpat nevătămați deoarece se aflau în pauza de masă.

Compania produce produse chimice intermediare și ingrediente farmaceutice active, au declarat rapoartele mass-media locale.

Secretarul Yuvaraj a declarat că ancheta inițială a arătat că „a existat o scurgere de vapori care a condus la reacții chimice, care au provocat explozia”.

Guvernul statului a ordonat o anchetă asupra incidentului. Oficialii au declarat că au scanat înregistrările camerelor de securitate și au interogat răniții pentru a decide dacă o eroare umană a fost responsabilă pentru explozie.

„Muncitorii care au murit sau au fost răniți fac cele mai cruciale și periculoase munci”, a declarat L Srinivas Rao, un politician local, pentru ziarul The Indian Express.

Un ofițer de la secția de poliție Atchutapuram din Anakapalli a declarat pentru ziar că cei răniți sau uciși au suferit arsuri chimice extinse, „pielea lor desprinzându-se” în urma exploziei.

„A fost oribil, sfâșietor. Ei țipau înainte de a-și pierde cunoștința”, a declarat M Buchaiah.

Fabrica se află în zona economică specială a statului din satul Atchutapuram, care a fost înființată în 2009 cu peste 200 de companii.

Șase mașini de pompieri au fost trimise la fața locului, iar Forța națională de răspuns la dezastre a contribuit, de asemenea, la eforturile de salvare, a raportat radiodifuzorul NDTV.

Ministrul șef Nara Chandrababu Naidu și-a exprimat durerea față de muncitorii uciși. Într-o postare pe X, prim-ministrul Narendra Modi a prezentat, de asemenea, condoleanțe rudelor celor decedați.

Anul trecut, două persoane au fost ucise și alte cinci rănite într-un accident similar la o altă fabrică farmaceutică din Anakapalli.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close