Antena 3 CNN Externe Cel mai puternic stat face apel la "calm şi reţinere". "TENSIUNILE se pot agrava". Toate statele privesc spre cel mai fierbinte loc al lumii

Cel mai puternic stat face apel la "calm şi reţinere". "TENSIUNILE se pot agrava". Toate statele privesc spre cel mai fierbinte loc al lumii

Cel mai puternic stat face apel la "calm şi reţinere". "TENSIUNILE se pot agrava". Toate statele privesc spre cel mai fierbinte loc al lumii
de O.P.    |    08 Mar 2013   •   11:13

Beijingul a făcut apel, vineri, la "calm şi la reţinere" după ce Phenianul a ameninţat că va denunţa acordul de armistiţiu care a pus capăt războiului Coreei în 1953 şi a evocat spectrul unui "război termonuclear", relatează AFP.
  
"China le cere tuturor părţilor vizate să îşi păstreze calmul, să dea dovadă de reţinere şi să se abţină de la orice acţiune care ar putea agrava tensiunile", a declarat Hua Chunying, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei chineze.
  
Coreea de Nord a anunţat vineri că va rupe acordurile de neagresiune cu Coreea de Sud şi că va întrerupe telefonul roşu dintre cele două ţări, la câteva ore după ce Consiliul de Securitate al ONU a votat noi sancţiuni împotriva Phenianului.
  
Coreea de Nord "abrogă toate acordurile de neagresiune dintre Nord şi Sud", a declarat "Comitetul pentru reunificare paşnică din Coreea", într-un comunicat difuzat de agenţia oficială KCNA.
 
Principalul pact de neagresiune a fost semnat în 1991. Acesta prevede ca cele două ţări să îşi rezolve pe cale paşnică diferendele şi să evite confruntările militare accidentale.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close