Antena 3 CNN Externe Cel mai mic cub Rubik în serie se va vinde la un preţ exorbitant. Ai nevoie de o pensetă pentru a-l rezolva

Cel mai mic cub Rubik în serie se va vinde la un preţ exorbitant. Ai nevoie de o pensetă pentru a-l rezolva

rubik
Cel mai mic cub Rubik. Sursa foto: Captură foto-Facebook, Nippon.com
de M.P.    |    05 Oct 2024   •   17:24

Producătorul japonez de jucării MegaHouse a prezentat un cub Rubik în miniatură - unul atât de mic încât s-ar putea să aveți nevoie de o pensetă pentru a-l rezolva.

Fiecare față a cubului, care este fabricat din aluminiu, măsoară aproximativ cinci milimetri (aproximativ 0,2 inci) în diametru. Acesta a fost pus joi la dispoziție pentru precomandă pe site-ul producătorului, livrările fiind prevăzute pentru luna aprilie a anului viitor.

„Cubul Rubik de 5 milimetri este rezultatul trinității dintre mașini, instrumente de tăiere și pasiunea jucătorilor”, a declarat Kiyokazu Saito, președintele Iriso Precision, compania implicată în tăierea de precizie, într-un videoclip promoțional pe site-ul producătorului de jucării, conform CNN.

Cântărind doar 0,3 grame (aproximativ 0,01 uncii), puzzle-ul are aproximativ o miime din dimensiunea originalului, care măsoară aproximativ 2,2 inci pe fiecare față. Iar fiecare latură a celor nouă pătrate de pe cele șase fețe ale dispozitivului măsoară doar 1,6 milimetri (aproximativ 0,06 inci).

MegaHouse a declarat pentru CNN că firma a început să îl conceptualizeze în urmă cu patru ani și a început procesul pentru a-l produce în 2022.

Guinness World Record a confirmat micro-cubul ca fiind cel mai mic cub puzzle rotativ din lume în august...

Modelul miniatural doboară recordul stabilit de designerul britanic de puzzle-uri Tony Fisher în 2016, când a uimit fanii cu o versiune de 5,6 milimetri.

Cu toate acestea, prețul sugerează că va fi mai degrabă un obiect de colecție decât un cub cu care jucătorii se joacă în timpul liber.

Acestea sunt vândute la prețul de 777.777 yeni (5.320 de dolari), iar fiecare este însoțit de un suport care îl declară „Recordul mondial pentru cel mai mic cub Rubik”.

 

 

×
Subiecte în articol: cub rubik japonia
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close