Antena 3 CNN Externe Cel mai mare aeroport din Germania a fost blocat de activiști ecologiști. Toate zborurile au fost oprite

Cel mai mare aeroport din Germania a fost blocat de activiști ecologiști. Toate zborurile au fost oprite

Lsst Gen by X@FlightModeblog
Activiști ai Last Generation în timpul protestului care a blocat aeroportul din Frankfurt, 25 iulie 2024. Sursă foto: X@FlightModeblog
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iul 2024   •   09:40

Traficul aerian a fost oprit, joi dimineață, pe aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din Germania, după ce militanții ecologiști au organizat un protest în apropiere de pistă, relatează Agerpres, care citează agențiile de presă internaționale.

Poliția germană a intervenit pentru a-i evacua pe protestatari.

"Facem totul pentru a-i evacua pe activiștii ecologiști de pe pistă", a declarat o sursă din cadrul forțelor de ordine.

Autoritățile aeroportuare au anunțat pe internet că toate decolările și aterizările au fost suspendate.

"Pasagerii sunt rugați să nu se deplaseze la aeroport pentru moment", se spune în anunțul postat pe rețeaua X.

Pasagerii au fost, de asemenea, sfătuiți să ia în calcul posibilitate ca zborul lor să fie întârziat sau anulat și să verifice aceste informații cu compania la care și-au luat bilet.

Ulterior, aeroportul a anunțat reluarea treptată a curselor aeriene.

Protestul de joi, de la Frankfurt, a fost revendicat de Last Generation, același grup de activiști care a perturbat, miercuri, activitatea aeroportului Köln-Bonn, după ce membrii săi s-au lipit cu adezivi de pista de zbor.

Last Generation a informat că șase protestatari au tăiat, joi, gardul care înconjoară aeroportul și au ajuns în diferite puncte din apropierea pistelor cu postere pe care era afișat mesajul "Petrolul ucide".

Organizația ecologistă, care presează Guvernul german să adere la un acord global privind renunțarea la petrol, gaze și cărbune până în 2030, a nominalizat mai multe țări din Europa și America de Nord unde ar urma să aibă loc proteste similare, în cadrul unei campanii care a început miercuri.

Agerpres mai notează că mai multe organizații ecologiste au derulat, miercuri dimineață, acțiuni de protest în Europa, fiind vizat inclusiv aeroportul londonez Heathrow.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close