Antena 3 CNN Externe Cel mai cunoscut călău din Bangladesh a murit. Shahjahan Bhuiyan a executat criminali în serie și politicieni și a scris o carte despre asta

Cel mai cunoscut călău din Bangladesh a murit. Shahjahan Bhuiyan a executat criminali în serie și politicieni și a scris o carte despre asta

Shahjahan Bhuiyan captura video youtube
Shahjahan Bhuiyan a executat peste 26 de persoane | Sursă foto: captură video YouTube / Bhorer Kagoj Live
de Andreea Ştefan    |    25 Iun 2024   •   10:41

Cel mai cunoscut călău din Bangladesh, care a ucis deopotrivă criminali în serie și politicieni și a scris chiar o carte despre acest lucru, a murit. Shahjahan Bhuiyan, în vârstă de 74 de ani, a fost internat în spital, luni, în capitala țării, Dhaka, după ce s-a plâns de dureri în piept. Ulterior, acesta a murit în timp ce era supus unui tratament, relatează presa locală, citată de BBC.

Se crede că Bhuiyan a efectuat cel puțin 26 de execuții, dar unele rapoarte au estimat numărul acestora la 60.

Fost revoluționar, el a devenit călău în timp ce ispășea o pedeapsă de 42 de ani de închisoare pentru jaf și crimă. Dorința lui Bhuiyan de a-și reduce perioada de detenție, oferindu-se voluntar să fie călău, a fost răsplătită anul trecut, când a fost eliberat cu 10 ani mai devreme.

Printre cei care au murit în mâinile sale s-au numărat ofițeri militari găsiți vinovați de uciderea liderului fondator al țării, Sheikh Mujibur Rahman - tatăl actualului prim-ministru al Bangladeshului.

De asemenea, i-a executat pe politicienii Ali Ahsan Mujahid și Salahuddin Quader Chowdhury, ambii acuzați de crime de război, precum și pe criminalul în serie Ershad Shikder.

Bhuiyan și-a apărat întotdeauna rolul de călău, spunând: „Dacă nu îi spânzuram eu, o făcea altcineva".

O carte despre experiențele sale, inclusiv o explicație a procedurii de spânzurare, a fost lansată la începutul acestui an și a atras o atenție semnificativă.

După eliberarea sa din închisoare, Bhuiyan s-a căsătorit pentru scurt timp cu o fată cu 50 de ani mai tânără decât el și, potrivit Dhaka Tribune, s-a confruntat cu complicații juridice în consecință.

×
Subiecte în articol: Bangladesh
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close