Antena 3 CNN Externe Cel mai bogat om din Germania are o avere uriașă căpătată de la tatăl nazist care a jefuit 70.000 de evrei

Cel mai bogat om din Germania are o avere uriașă căpătată de la tatăl nazist care a jefuit 70.000 de evrei

Klaus-Michael Kühne
Klaus-Michael Kühne, în vârstă de 87 de ani, este cel mai mare om de afaceri german, iar întreaga sa avere a fost realizată de tatăl său în plină epocă nazistă confiscând bunuri de la evrei. Foto: Profimediaimages
de N.B.    |    16 Sep 2024   •   10:25

O amplă anchetă a Vanity Fair din America a scos la iveală detalii șocante despre cum a reușit cel mai bogat om din Germania să strângă un patrimoniu de 44 de miliarde de euro, sumă estimată conform Forbes.

Klaus-Michael Kühne, în vârstă de 87 de ani, președintele onorific al colosului logisticii Kühne +Nagel, este cel mai mare om de afaceri german, iar întreaga avere a fost realizată de tatăl său în plină epocă nazistă confiscând bunuri de la evrei.

Ancheta Vanity Fair a dezvăluit ceea ce, în linii mari nemții știau deja, dar detaliile sunt unele terificante. În anul 1933, la 3 luni după depunerea jurământului din partea lui Adolf Hitler pentru funcția de cancelar, tatăl lui Klaus-Michael Kühne împreună cu unchiul său au exclus din firmă al treilea asociat care era evreu, apoi în perioada 1942-1944 frații Kühne au devenit extrem de bogați. Totul a culminat cu jefuirea transportului care venea către Germania cu mobila confiscată de la 70.000 de evrei care ulterior au fost deportați în lagărele de concentrare. 

Fiul tatălui nazist Klaus-Michael Kühne nu a negat niciodată originile sale, ba chiar în 2015 a comandat o cercetare cu privire la familia sa, însă ulterior a negat concluziile și a refuzat să le facă publice. Astfel dedicarea pentru tatăl său nazist a rămas absolută. 

De ani de zile există o mari presiuni asupra asupra lui Kühne, astfel că premiile literare oferite de către fundația sa au început să fie refuzate pe bandă rulantă, iar pe mormântul tatălui său au apărut inscripții anti naziste. 
 
În acest moment Klaus-Michael Kühne trăiește în Elveția, alături de soția sa și de ceva vreme s-a retras din viața publică din cauza presiunilor venite din partea opiniei publice. 
 

×
Subiecte în articol: nazist Germania avere Klaus-Michael Kühne
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close