Antena 3 CNN Externe Cei mai mulţi turişti ai Bulgariei au fost români

Cei mai mulţi turişti ai Bulgariei au fost români

Cei mai mulţi turişti ai Bulgariei au fost români
24 Sep 2007   •   11:12

Cei mai mulţi turişti ai Bulgariei au fost români, numărul acestora fiind de 540.000 în primele opt luni ale anului, în creştere cu 120% faţă de perioada similară a anului trecut. După turiştii români s-au clasat grecii cu 502.000 de turişti, în creştere cu 30 la sută faţă de anul trecut în perioada similară, apoi germanii cu 449.000 de turişti, în creştere cu 12 la sută faţă de primele opt luni ale anului trecut şi britanicii cu 331.000 de turişti, în creştere cu doar trei la sută faţă de perioada monitorizată.

Numărul turiştilor sosiţi în Bulgaria a crescut cu 7%, în perioada ianuarie - august comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cifrându-se la aproximativ patru milioane de turişti. Încasările de pe urma turiştilor internaţionali sosiţi în Bulgaria au crescut cu 16 la sută anualizat, în perioada studiată, cifrându-se la 666 milioane euro.

Turiştii din Europa care au sosit în Bulgaria, în ianuarie - august, au fost în număr de aproape trei milioane, în creştere cu 30 la sută faţă de primele opt luni ale anului trecut.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close