Antena 3 CNN Externe Cei 22 de ostatici sud-coreeni ameninţaţi din nou cu moartea

Cei 22 de ostatici sud-coreeni ameninţaţi din nou cu moartea

Cei 22 de ostatici sud-coreeni ameninţaţi din nou cu moartea
28 Iul 2007   •   11:40

Talibanii au acceptat, să acorde un răgaz nedeterminat pentru negocierea eliberării celor 22 de ostatici sud-coreeni răpiţi acum 9 zile. Talibanii nu au mai dat un nou ultimatum guvernului de la Kabul, după expirarea celui de ieri. Ei au ameninţat, totuşi, că-i vor executa pe ostatici dacă negocierile vor eşua. Pentru a spori presiunea, purtătorul de cuvânt al rebelilor a declarat, prin telefon, că unii prizonieri sunt bolnavi, ?femeile plâng, iar bărbaţii sunt îngrijoraţi pentru viitorul lor?.

Cei 22 de ostatici erau membri ai unui grup de voluntari creştini. Răpitorii l-au executat deja pe liderul grupului, un pastor evanghelic. Acesta a fost ucis chiar în ziua sa de naştere, după cum a dezvăluit văduva sa, la Seul. ?Săptămâna trecută a fost foarte grea şi mi-am dat seama cât este de greu, pentru familiile ostaticilor, să aştepte revenirea lor acasă. Sper din tot sufletul că nu vor mai fi alte victime.? a declarat aceasta.

Sud-coreenii au fost criticaţi pentru că s-au deplasat, fără protecţie, printr-o zonă controlată de rebeli. În ciuda riscurilor, ei sunt hotărâţi să-şi continue acţiunile umanitare. Coreea de Sud a trimis la Kabul un emisar pentru a-l convinge pe preşedintele Hamid Karzai să fie mai deschis în negocieri. Talibanii doresc eliberarea unor camarazi de-ai lor în schimbul ostaticilor. Karzai respinge, deocamdată, orice compromis. Pe de altă parte, poliţiştii afgani spun că răpitorii îşi modifică des cererile deoarece nu se înţeleg între ei.
Pe de altă parte, încă trei soldaţi din forţele NATO şi-au pierdut viaţa ieri în luptele cu talibanii din Afganistan. Naţionalitatea lor nu a fost comunicată, dar se pare că doi dintre ei ar fi americani. Alţi 13 militari au fost răniţi.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close