Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă în creierul uman atunci când consumăm bere: "Rezultatele sunt uimitoare"

Ce se întâmplă în creierul uman atunci când consumăm bere: "Rezultatele sunt uimitoare"

O.P.
<1 minut de citit Publicat la 09:23 03 Feb 2015 Modificat la 09:23 03 Feb 2015
beer_toast.jpg
Consumul de bere ar putea ajuta la protejarea creierului de un număr de boli degenerative, susțin oamenii de știință chinezi, citați de The Daily Telegraph.

Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Lanzhou a constatat că xanthohumol-ul, un tip de flavonoid (o clasă de metaboliți secundari ai plantelor, cu proprietăți antioxidante, n.red.) prezent în hamei ar putea contribui la protejarea creierului împotriva debutului unor boli precum Parkinson, Alzheimer și demența senilă.

Potrivit lui Jianguo Fang, liderul echipei de cercetători, xanthohumol-ul [Xn], cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, ajută la protejarea creierului împotriva 'stresului oxidativ', un dezechilibru care apare atunci când organismul metabolizează oxigen și este considerat unul din factorii care contribuie la dezvoltarea unor afecțiuni neurodegenerative.

"În medicina tradițională chineză, hameiul a fost folosit de secole pentru a trata o varietate de boli", a explicat Fang. "Prezența unei concentrații mari de xanthohumol în bere ar putea fi legată de observarea epidemiologică a efectului benefic al consumului regulat al acestei băuturi", a adăugat el.

×
Etichete: bere
x close