Antena 3 CNN Externe Ce se ASCUNDE între zidurile Vaticanului. ORGIA, recunoscută de Papa Francisc: "E adevărat, se practică aici"

Ce se ASCUNDE între zidurile Vaticanului. ORGIA, recunoscută de Papa Francisc: "E adevărat, se practică aici"

Ce se ASCUNDE între zidurile Vaticanului. ORGIA, recunoscută de Papa Francisc: "E adevărat, se practică aici"
de O.P.    |    14 Iun 2013   •   11:23

Deşi popularitatea Bisericii Catolice a crescut considerabil de când Papa Francisc a fost numit în funcţia supremă de conducere, problemele de imagine ale Bisericii sunt departe de a fi finalizate.

În urma unei conversaţii private, pe care Papa a avut-o cu lideri a unui grup cheie din Biserica Catolică a Americii Latine a reieşit faptul că între zidurile Vaticanului există preoţi şi înalţi funcţionari ai Bisericii care sunt homsexuali.

Organizaţia regională pentru ordinele preoţilor și măicuţelor din America Latină şi Caraibe (CLAR) a confirmat că liderii săi au trecut în scris un rezumat al remarcilor făcute de Francisc la întâlnirea care a avut loc săptămâna trecută.

În acest document, Papa este citat spunând că în timp ce la Vatican există mulţi oameni "sfinţi", există şi corupţie: "Se vorbeşte despre lobby pentru homosexuali şi este adevărat, se practică aici ... Trebuie să vedem ce putem face ..."

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, reverendul Federico Lombardi a declarat că întâlnirea dintre cele două părţi a fost privată, motiv pentru care nu are nimic de declarat.

În zilele premergătoare demisiei Papei Benedict, mass-media italiană fierbea cu rapoarte despre acest lobby pentru homosexuali care ar fi influenţat deciziile papei şi politicile Vaticanului, prin şantaj, şi despre care se spune că ar fi fost parţial de vină pentru decizia papei de a demisiona.

×
Subiecte în articol: Vatican
Cele mai noi știri
Parteneri
x close