Antena 3 CNN Externe Ce s-a întâmplat cu cel care îi procura medicamente lui Kim Jong-Un

Ce s-a întâmplat cu cel care îi procura medicamente lui Kim Jong-Un

dAATGBW.jpg
05 Oct 2016   •   12:49

Un inalt responsabil de la Ambasada Coreii de Nord din Beijing a dezertat, informeaza miercuri agentia de presa sud-coreeana Yonhap. Potrivit unei alte surse doi angajati ai ambasadei au cerut azil la misiunea diplomatica japoneza din capitala chineza, transmite AFP, citată de Agerpres.

Daca informatiile se confirma, aceasta plecare se adauga unei serii recente de dezertari ale unor inalti responsabili nord-coreeni, fapt considerat de unii observatori drept un semn al instabilitatii crescande in cadrul regimului din Coreea de Nord.

Citand o sursa "care cunoaste bine problemele la Phenian", Yonhap a precizat ca inaltul responsabil nord-coreean de la ambasada din Beijing, dar care era afiliat Ministerului Sanatatii nord-coreean a disparut impreuna cu familia sa la sfarsitul lunii septembrie.

Oficialul respectiv era responsabil de aprovizionarea cu produse medicale a unei clinici din Phenian care se ocupa de starea de sanatate a lui Kim Jong-Un si a familiei sale.

Ministerul Unificarii sud-coreean - care nu comenteaza de regula dezertarile nord-coreenilor, in special cand este vorba de inalti responsabili - a indicat ca nu este in masura sa confirme aceasta informatie.

La randul sau, cotidianul sud-coreean JoongAng Ilbo informeaza ca doi responsabili ai ambasadei nord-coreene din Beijing au cerut azil in Japonia.

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close