Aici s-au făcut auzite chiar critici la adresa primarului, acuzat că a alarmat, fără rost, populaţia. La Boston, însă, stratul de zăpadă a atins un nivel record.
La New York, unde oamenii se pregătiseră ca pentru un asediu, ninsoarea a fost mult mai blândă decât se prevedea. Stratul de zăpadă nu a ajuns nici măcar la 30 de centimetri iar viaţa şi-a reluat cursul normal din vreme de iarnă. Unii localnici i-au acuzat pe reprezentanţii autorităţilor că au exagerat pericolul, dar aceştia au susţinut că avertismentele au fost justificate.
Furtuna a cruţat, de asemenea, cea mai mare parte a statelor New York, New Jersey şi Connecticut. Serviciul naţional meteorologic a prezentat, chiar, scuze cetăţenilor care s-au simţit alarmaţi fără rost. Dar experţii şi-au menţinut avertismentele pentru Boston şi regiunea Noua Anglie unde, într-adevăr, viscolul şi ninsoarea şi-au arătat întreaga forţă.
La Boston, ninsoarea nu a încetat mai bine de 24 de ore iar stratul de zăpadă ar putea depăşi nivelul record din 2003, de aproape 70 de centimetri. Dar vântul tăios a dat naştere unor troiene care au ajuns şi la un metru şi 80 de centimetri. Peste patru milioane de oameni sunt nevoiţi să se lupte nu doar cu munţii de zăpadă, ci şi cu inundaţiile din zonele de litoral.
Mulţi locuitori din Boston au preferat, totuşi, să sfideze mânia naturii şi să se bucure de zăpada abundentă. În schimb, insula Nantucket, o populară destinaţie de vacanţă, a fost lovită în plin de furtună. Zeci de mii de case sunt lipsite de energie electrică iar cursele navale şi aeriene spre continent sunt suspendate. Furtuna s-a deplasat, acum, spre Canada, dar va afecta, şi astăzi, o întinsă zonă din nord-estul Statelor Unite.