Antena 3 CNN Externe Motivul pentru cae Netanyahu a amânat întâlnirea cu Dăncilă

Motivul pentru cae Netanyahu a amânat întâlnirea cu Dăncilă

o_1chgnq7cd1gkn1mrikkqbq32bl8.jpg
03 Iul 2018   •   21:52

Premierul israelian Benjamin Netanyahu va efectua o vizită la Moscova în data de 11 iulie, ocazie cu care va fi primit de preşedintele rus Vladimir Putin, anunţă serviciul de presă al guvernului israelian într-un scurt comunicat, citat de Reuters. 

 Premierul israelian avea programată și o vizită la București, unde urma să vină cu tot cabinetul său pentru o ședință comună cu Guvernul României, condus de Viorica Dăncilă. Însă, din cauza programului prea aglomerat, Netanyahu a amânat întâlnirea cu partea română.

Vladimir Putin şi Benjamin Netanyahu se întâlnesc periodic în ultimul timp pentru a discuta despre conflictul sirian şi despre cum ar putea fi prevenite ciocnirile accidentale dintre forţele israeliene şi cele ruse care operează în teatrul de război din Siria. Ultima lor întrevedere a avut loc în luna mai la Moscova. 

Anterior, presa israeliană scria, citând surse din anturajului premierului Netanyahu, că acesta a primit o invitaţie de la preşedintele rus de a efectua o vizită de lucru la Moscova la jumătatea lunii iulie, când va avea loc finala Cupei Mondiale la Fotbal. 

Vladimir Putin i-a invitat şi pe liderii altor state cu această ocazie la Moscova, inclusiv pe şeful Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmud Abbas. Săptămâna trecută, administraţia palestiniană din Ramallah a anunţat că Abbas a acceptat invitaţia preşedintelui rus, conform mass-media ruse. 

Serviciul de presă al premierului israelian nu a putut confirma dacă Netanyahu va asista la vreun meci de fotbal cu ocazia vizitei în capitala rusă, conform newsru.co.il. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: amanare intalnire Dancila
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close