Antena 3 CNN Externe Ce s-a aflat despre Bill Clinton. Este singurul preşedinte american în viaţă care face parte din acest clasament

Ce s-a aflat despre Bill Clinton. Este singurul preşedinte american în viaţă care face parte din acest clasament

Ce s-a aflat despre Bill Clinton. Este singurul preşedinte american în viaţă care face parte din acest clasament
de O.P.    |    18 Feb 2014   •   11:43

Bill Clinton este singurul fost preşedinte american în viaţă care se află în continuare în "Topul 10" al celor mai bogaţi 34 de şefi de stat ai Statelor Unite, publicat de către blogul 24/7 Wall St., relatează portalul american Huffington Post.

Bill Clinton se clasează al 10-lea în top - întocmit pe baza activelor deţinute de către cei 43 de preşedinţi, ca de exemplu terenuri, economii strânse în timpul vieţii, estimate în funcţie de câştigurile obţinute la locurile de muncă, moşteniri şi bunuri imobile.

În schimb, preşedintele Barack Obama nu se află printre cei mai bogaţi preşedinţi. E primeşte un salariu lunar de 400.000 de dolari pe an care, deşi generos, nu este nici măcar pe aproape de salariile pe care le încasează unii directori executivi, comentează Huffington Post.

Venitul lui George Washington, care ocupă locul doi în top, echivalează cu peste o jumătate de miliard la valoarea banilor din prezent. Pe de altă parte, mai mulţi preşedinţi au dat faliment.

Averile lor au fost legate, adesea, de economia din perioada în care au condus ţara. Astfel, primii câţiva preşedinţi - până la aproximativ 75 de ani după alegerea lui Washington - erau mari proprietari şi făceau bani de pe urma pământului, culturilor şi specualţiilor cu mărfuri, putând pierde totul în câţiva ani din cauza recoltelor.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close