Analiştii care au studiat fenomenul NSA evidențiază faptul că astăzi, definiția „terorismului" și chiar a „armelor de distrugere în masă" a cunoscut o expandare menită să justifice excesuri de tot soiul pentru prevenirea lor.
Bruce Schneier susține, într-un editorial The Atlantic, că noțiunea de „terorism" este tot mai flexibilă și „folosită pentru a denumi alte infracțiuni în afară de terorism".Schneier spune că, după 11 septembrie 2001, termenul „terorist" a fost aplicat și în cazul unor oameni pe care, în mod normal, nu i-am considera teroriști. De exemplu, în cazul a trei militanți anti-nucleari pacifiști, între care și o măicuță de 82 de ani, care au tăiat un gard de sârmă de la fabrica de arme nucleare Oak Ridge, în 2012.
Cei trei au fost inițial arestați pentru încălcarea proprietății private, însă guvernul a continuat să înăsprească acuzațiile, pe măsură ce vulnerabilitățile de securitate ale fabricii deveneau tot mai jenante. În prezent, protestatarii sunt acuzați de infracțiuni violente de terorism, și continuă să trăiască în arest.
Un oficial de mediu din cadrul guvernului din Tennessee a declarat că a te plânge de calitatea apei este un act de terorism. El a fost retrogradat ca urmare a acestor remărci.
"Totul este făcut spre binele populaţiei" - este mesajul cu care oficialii americani încearcă să spele faţa acestui imens scandal în care au intrat, însă a ieşit la iveală că totul nu este decât o minciună.
Investitori şi donatori influenţi din campaniile electorale îşi cer acum tributul din faţa mai marilor ţării, iar oamenii de rând au ajuns cobaiul unor indivizi lacomi şi nesătuli, care vor să conducă ţara şi lumea, iar pentru a face asta trebuie să ştie totul despre oamenii care "le vor munci pe plantaţii".