Antena 3 CNN Externe Ce mesaje au transmis vedetele de la Hollywood, după retragerea lui Biden. Robert De Niro: „Act de politică abilă şi patriotism”

Ce mesaje au transmis vedetele de la Hollywood, după retragerea lui Biden. Robert De Niro: „Act de politică abilă şi patriotism”

hepta_7873431
Actorul Robert De Niro i-a mulțumit lui Joe Biden, după decizia acestuia de a se retrage din cursa pentru Casa Albă. Foto: Hepta
22 Iul 2024   •   12:04

Vedetele de la Hollywood au reacţionat la vestea că preşedintele SUA, Joe Biden, renunţă la cursa pentru alegerile prezidenţiale, după ce în ultimele săptămâni mai multe celebrităţi i-au cerut să se retragă, potrivit The Guardian.

Cu doar câteva ore înainte ca Biden să anunţe că renunţă la candidatura sa pentru realegere şi de a o susţine pe vicepreşedinta Kamala Harris, creatorul „West Wing”, Aaron Sorkin, a susţinut într-un articol de opinie din The New York Times că democraţii ar trebui să îl aleagă pe republicanul Mitt Romney pentru a-l învinge pe fostul preşedinte Donald Trump în noiembrie, ca "o demonstraţie clară şi puternică" pentru "oprirea unui om dezechilibrat de la preluarea puterii". Dar odată ce Biden a dezvăluit că se retrage din cursă, Sorkin a retras ideea şi a susţinut-o pe Harris, care şi-a lansat deja campania pentru Casa Albă.

„Retrag tot ce am spus. Harris pentru America!”, a spus Sorkin într-o declaraţie publicată pe X.

Robert De Niro, un critic declarat al lui Donald Trump şi naratorul uneia dintre reclamele electorale ale lui Biden, a declarat pentru Hill că a simţit „respect, admiraţie şi afecţiune” pentru Biden după decizia sa.

„Într-un act de politică abilă şi patriotism dezinteresat, Joe Biden se dă la o parte pentru a deschide calea unui alt democrat să devină preşedinte... pentru că nu există nimic mai important pentru ţara noastră decât înfrângerea lui Donald Trump la urne”, a spus el. „Cu respect, admiraţie şi afecţiune, vă mulţumesc domnule preşedinte!”.

Barbra Streisand a scris pe X că „ar trebui să fim recunoscători pentru susţinerea democraţiei noastre”.

Amfitrionul talk-show-ului şi comediantul Jon Stewart, care a criticat anterior reticenţa lui Biden de a lua în considerare renunţarea, a reacţionat cu un singur cuvânt: „Legendă”.

Regizorul de documentare Ken Burns a spus că Biden „va rămâne în istorie ca unul dintre cei mari”.

"Istoria recunoaşte acţiunile care sunt mai mari decât sinele... după ce a scos ţara din mandatul dezastruos al predecesorului său şi a făcut în linişte lucruri bune pentru toţi americanii, atât din statele roşii, cât şi din cele albastre, realizări care îl plasează acolo, în ceea ce priveşte acţiunea legislativă, cu LBJ şi FDR. Joe, nu-mi pot imagina unde am fi fără serviciul tău altruist", a scris el pe X.

Actorul din „Star Wars” Mark Hamill, care l-a vizitat pe Biden în Biroul Oval în luna mai, i-a mulţumit şi a spus că are „un record de realizări neegalat de niciun preşedinte din viaţa noastră” şi că a „restabilit onestitatea, demnitatea şi integritatea funcţiei după patru ani de minciuni, crime, scandaluri şi haos”.

Comedianta Kathy Griffin, care a primit ameninţări cu moartea pentru criticile sale la adresa lui Trump, a scris: „Să facem istorie!!!! În sfârşit”.

Actorul din „Star Trek” George Takei l-a numit pe Biden "un om decent şi onorabil, un preşedinte de mare succes şi un patriot" şi a făcut apel la oameni să se "unească în spatele" lui Harris pentru a-l învinge pe Trump.

Prezentatorul „Pod Save America”, Jon Favreau, care l-a criticat recent pe Biden pentru că a rămas în cursă, a lăudat duminică decizia lui ca fiind un „act curajos şi altruist”.

Cher, care scrisese pe Twitter că nu crede că democraţii ar putea câştiga fără Biden cu câteva momente înainte, a revenit: „Partidul Democrat trebuie să gândească 'cu adevărat' diferit. A câştiga este totul'. A nu câştiga nu poate schimba nimic şi vremurile trebuie să se schimbe”. 

Jamie Lee Curtis a declarat că a sprijinit "din toată inima" decizia lui Biden şi a susţinut candidatura lui Harris, scriind pe Instagram: „Ea este de încredere şi este un apărător feroce pentru drepturile femeilor şi al persoanelor de culoare iar mesajul ei este unul de speranţă şi unitate pentru America în momentul ei de mare diviziune naţională”.

Manifestarea de susţinere de duminică a reprezentat o schimbare semnificativă în sentimentele recente, doar câteva nume importante de la Hollywood cerând public ca Biden să iasă din cursă.

La doar câteva săptămâni după ce a participat la o strângere de fonduri pentru campania de realegere a lui Biden, George Clooney a scris un articol de opinie în The New York Times în care îi cere acestuia să renunţe, susţinând că partidul ar trebui să aleagă un nou candidat.

Procesul ar fi "murdar", a scris el, dar ar "trezi" alegătorii în favoarea partidului.

Michael Douglas a susţinut punctul de vedere al lui Clooney, spunând că este „profund îngrijorat” de perspectivele lui Biden după prestaţia sa foarte criticată în dezbaterea televizată împotriva lui Trump.

Douglas, care a găzduit o strângere de fonduri la Hollywood pentru preşedinte în aprilie, a declarat la emisiunea „View”: „Aceasta este o întrebare dificilă. Îl ador pe tip... Nu-mi fac neapărat griji pentru astăzi sau mâine, dar peste un an, îmi fac griji. Sunt îngrijorat”.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close