Antena 3 CNN Externe Ce i-au făcut medicii unui bolnav de COVID care a stat două luni la ATI: E una din cele mai frumoase zile

Ce i-au făcut medicii unui bolnav de COVID care a stat două luni la ATI: E una din cele mai frumoase zile

Un bolnav de coronavirus care a stat în patul de la Reanimare nu mai puţin de două luni de zile a avut parte de o mare surpriză din partea medicilor, însă cadrele medicale spun că este vorba de un gest minor.

Ce i-au făcut medicii unui bolnav de COVID care a stat două luni la ATI: E una din cele mai frumoase zile
de Milena Niță    |    06 Sep 2020   •   12:15

Este cazul unui bărbat în vârstă de 60 de ani, din Barcelona, diagnosticat cu COVID-19. Francisco Espana a stat la Terapie intensivă timp de 52 de zile, într-o cameră închisă şi ţinut la pat, potrivit euronews.com.

Două luni la ATI: m-am trezit brusc între patru pereți, acoperit cu pături și întrebându-mă unde mă aflu

După ce a început să se simtă mai bine, medicii l-au dus pe bărbat să vadă marea, o ieşire care i-a schimbat starea de spirit şi de care avea mare nevoie. Acţiunea face parte dintr-un program special pe care îl derulează cei de la spitalul din Barcelona.

"Este una dintre cele mai frumoase zile pe care mi le amintesc", a povestit Francisco Espana. Cât despre momentul îmbolnăvirii cu COVID, "m-am trezit brusc între patru pereți, acoperit cu pături și întrebându-mă unde mă aflu".

Medic: 10 minute în aer liber îmbunătăţesc starea de spirit a bolnavilor

Medicii spun că şi 10 minute petrecute în aer liber ajută la îmbunătăţirea stării de spirit a bolnavilor. De aceea, unii bolnavi sunt duși cu patul de spital, de un echipaj, să vadă fie și pentru câteva momente marea.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus mare Barcelona Francisco Espana
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toți românii vor avea acces la servicii medicale de depistare a bolilor grave, din 1 iulie
x close