Antena 3 CNN Externe CE estimează creşterea PIB-ului României cu 10%

CE estimează creşterea PIB-ului României cu 10%

CE estimează creşterea PIB-ului României cu 10%
02 Apr 2007   •   13:52
Comisia Europeană estimează o creştere a Produsului Intern Brut al României de 10%, până în 2013. România ar putea recupera circa 10 procente din decalajul general faţă de Uniunea Europeană, ajungând la aproximativ 41 la sută din media Uniunii Europene, conform estimărilor realizate până în prezent, arată o sinteză Euractiv.

În legătură cu proiectele operaţionale negociate de către România şi Comisia Europeană, directorul general al AMCSC a precizat faptul că 'nici unul dintre acestea nu a fost respins, Comisia neavând cum să facă acest lucru. A fost o confuzie. Se discută şi se clarifică unele aspecte pe baza lor. Până în septembrie 2007, două dintre acestea vor fi aprobate'.

Administratorul principal al Departamentului de Informare şi Comunicare a semnalat că există anumite preocupări legate de situaţia proiectului de autostrăzi din România, precum şi de modul de circulaţie din Capitală, dar aceste probleme trebuie rezolvate de autorităţile române, care trebuie să-şi stabilească priorităţile.

România va beneficia de fonduri structurale de circa 28-30 miliarde euro din partea UE în perioada 2007-2013, ceea ce înseamnă că 8,5 milioane euro vor trebui cheltuite zilnic. Pentru agricultură şi dezvoltarea rurală au fost acordate peste 11 miliarde euro, în timp ce instrumentelor structurale le-au revenit peste 17 miliarde euro.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close