Antena 3 CNN Externe Ce au descoperit autorităţile în carnea de PUI din supermarketuri. "Cumpărătorii sunt PĂCĂLIŢI"

Ce au descoperit autorităţile în carnea de PUI din supermarketuri. "Cumpărătorii sunt PĂCĂLIŢI"

O.P.
<1 minut de citit Publicat la 11:42 09 Dec 2013 Modificat la 11:42 09 Dec 2013
Ce au descoperit autorităţile în carnea de PUI din supermarketuri. &quot;Cumpărătorii sunt PĂCĂLIŢI&quot;
O anchetă de proporţii începută în marile lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie a scos la iveală că unul din alimentele de bază, mai precis carnea din pui conţine în proporţie de 20% sare şi apă.

Astfel, cumpărătorii dau banii pe saramură, în loc de carne de pui.

Procesatorul de carne ce s-a aflat sub observaţia jurnaliştilor importă materia primă din Brazilia, injectată deja cu sare sau cu o soluţie din ulei de porumb şi sare.

Ajunsă pe tărâm britanic, carnea trece printr-un alt procedeu tehnologic în care este încă o dată injectată cu apă, aditivi alimentari - care să împiedice eliminarea apei în timpul gătitului şi dextroză, un zahar care să mascheze cantitatea de sare conţinută de produs, scrie jurnalul.ro.

Medicul Duncan Campbell, fost preşedinte al Association of Public Analysts susţine că a devenit obişnuit să se găsească, la analize, mult mai multă apă în carnea îngheţată de pui decât ne închipuim: "Când am verificat ultima dată, producătorii adăugau 40% apă în carnea de pui îngheţată. Consumatorii sunt păcăliţi".

×
Etichete: carne de pui
x close