Antena 3 CNN Externe Cazul Parcului Bordei la Parlamentul European

Cazul Parcului Bordei la Parlamentul European

Cazul Parcului Bordei la Parlamentul European
11 Iul 2007   •   14:09

Europarlamentarul Cristian Dumitrescu a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Strasbourg, că a depus la Parlamentul European o declaraţie scrisă despre Parcul Bordei din Bucureşti unde se intenţionează construirea unui cartier rezidenţial. El solicită UE să ceară guvernului român şi municipalităţii Bucureştiului să respecte politicile în materie de mediu şi principiile de urbanism ale forului comunitar.

?Parcul este un plămân verde a oraşului şi este ameninţat cu dispariţia pentru a face loc unui cartier de vile de lux. Acest spaţiu public va deveni unul rezervat câtorva privilegiaţi. La ora în care, în toată lumea responsabilii politici sunt din ce în ce mai conştienţi de dezvoltarea durabilă, protecţia mediului şi garantarea viitorul planetei, municipalitatea din Bucureşti este împotriva acestei voinţe europene şi mondiale. U.E. încurajează deciziile care merg în sensul prezervării naturii şi trebuie să se pronunţe împotriva acestei catastrofe ecologice?, a afirmat europarlamentarul român.

Dumitrescu consideră că spaţiul public Bordei este folosit abuziv în promovări imobiliare şi nu ar trebui restituit, deşi personal, nu este împotriva restituirii terenurilor. Dacă va fi semnată de 393 de colegi europarlamentari ai acestuia, declaraţia legată de viitorul parcului Bordei, va fi pusă în discuţie la Parlamentul European.

Primăria Capitalei a cumpărat terenul pe care se află Parcul Bordei de la Banca Marmorosch Blank & Co. SA în 1932 cu 16 milioane de lei, declarându-l utilitate publică.

În 2003, municipalitatea a declarat Parcul Bordei drept utilitate privată. Ulterior, Parcul Bordei care se întinde pe o suprafaţă de 3,3 hectare, a devenit proprietatea privată a omului de afaceri Costică Constanda, care doreşte să facă un cartier de vile de lux, în zonă. Cristian Dumitrescu a mai semnat o declaraţie, similară, în legătură cu protejarea Catedralei Sfântul Iosif.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close