Antena 3 CNN Externe Cazul Madeleine: paternitatea tatălui este contestată

Cazul Madeleine: paternitatea tatălui este contestată

Cazul Madeleine: paternitatea tatălui este contestată
15 Oct 2007   •   11:31

Un reportaj al presei portugheze, publicat în ?24 Horas?, a ridicat problema adevăratei paternităţi a Madeleinei McCann, fetiţa britanică răpită în Portugalia pe 3 mai. Jurnaliştii au avansat ipoteza conform căreia Gerry McCann nu ar fi tatăl biologic al Madeleinei. Purtătorul de cuvânz al familiei, Clarence Mitchell, a declarat că speculaţiile presei portugheze sunt o invenţie, fiind nefondate şi total greşite. Gerry şi-a susţinut paternitatea şi a avertizat presa portugheză că avocaţii săi din Portugalia şi din Marea Britanie urmăresc cu atenţie ceea ce se publică despre familia sa, fiind gata să dea în judecată orice jurnalist care face afirmaţii neadevărate sau defăimatoare.

Mersul anchetei este revigorat de noul şef al investigaţiei, Paolo Rebelo. Şeful anchetei portugeze a format o echipă de elită care să coordoneze cercetările. Cei patru ofiţeri aduşi în fruntea anchetei de Rebelo sunt experţi ai poliţiei portugheze, selectaţi dintre cei mai buni criminalişti ai ţării. Ei se vor concentra pe teoria conform căreia fetiţa a fost ucisă.

Primul suspect oficial în acest caz, ţinut sub observaţia poliţiei de 5 luni, cere să fie scos de pe lista celor vizaţi, deoarece nu au fost prezentate dovezi care să îl incrimineze. Robert Murat, un expat britanic, este o figură cunoscută printre jurnaliştii din Portugalia. Acesta a lucrat ca translator pentru poliţia portugheză şi a fost chiar implicat în investigaţia asupra dispariţiei fetiţei.

Murat a declarat reporterilor că a fost în apartamentul unde familia McCann îşi petrecea vacanţa, în staţiunea Praia da Luz. El a fost prezent acolo ca translator al poliţiei, după ce a fost anunţaţă dispariţia Madeleinei. Suspiciunea a căzut asupra sa deoarece Murat este şi el tată a unei fetiţe de 4 ani, care seamănă izbitor cu Madeleine, confrom declaraţiei acestuia.

Acesta era supărat că Madeleine i-a adus aminte de fetiţa sa. Fiind divorţat, Murat nu mai locuieşte cu familia sa în Anglia, el fiind domiciliat în Praia da Luz, unde trăieşte într-un apartament cu mama sa.
Sursa foto: Sky News

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close