Antena 3 CNN Externe Cazul Bartha continuă să şocheze SUA

Cazul Bartha continuă să şocheze SUA

Cazul Bartha continuă să şocheze SUA
18 Feb 2007   •   17:55

Saga medicului american de origine română, Nicholas Bartha, cel care şi-a aruncat în aer casa din New York anul trecut, continuă. Fosta secretară a doctorului, românca Ileana Cora, a dat în judecată firma de avocaţi care administrează moştenirea lui Bartha. Motivaţia oferită este faptul că suferă de stres emoţional şi mental permanent, după explozia care l-a ucis pe Bartha în iulie 2006. leana Cora solicită daune în valoare de câteva milioane de dolari, conform unor surse neoficiale. Românca susţine că Bartha i-a cerut, cu câteva zile înainte de tragedie, să-i anuleze toate programările de pe 10 iulie 2006, fără să o avertizeze însă şi pe ea să nu meargă la serviciu.

Fosta secretară susţine că în ziua fatidică a întârziat la birou o jumătate de oră, din cauza aglomeraţiei de la metrou. Atunci când a ajuns în faţa clădirii în care îşi avea biroul, a simţit o explozie puternică şi a fost obligată să fugă. În plângerea formulată, Cora susţine că nu a suferit răni în explozie,însă acţiunile lui Nicholas Bartha i-au cauzat traume severe. Explozia care a ţinut prima pagină a ziarelor în iulie 2006 a fost provocată de medicul Bartha, care, susţin procurorii, a dorit să-şi împiedice fosta sotie să-şi adjudece jumătate din locuinţa situată într-o zonă exclusivistă din Manhattan.

După un divorţ care a durat cinci ani, doctorul a fost obligat să-i plătească fostei sale soţii despăgubiri de 4.000.000 de dolari, la care se adăugau taxa pentru avocat de 125.000 de dolari şi o pensie lunară de 5.000 de dolari. Casa urma sa fie scoasă la licitaţie în octombrie. Într-un email trimis ziarelor cu o oră înainte de explozie, doctorul Bartha a afirmat că preferă să moară în casă, decât să o piarda, aşa cum s-a intamplat cu locuinţa părinţilor săi din Roşia Montană, expropiată de comunişti în 1947.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close