Antena 3 CNN Externe Caz grav provocat de igiena precară. Medicii au descoperit un vierme viu în creierul unei paciente

Caz grav provocat de igiena precară. Medicii au descoperit un vierme viu în creierul unei paciente

Caz grav provocat de igiena precară. Medicii au descoperit un vierme viu în creierul unei paciente
22 Noi 2008   •   13:09

Medicii din Arizona au descoperit, pe creierul unei femei din Statele Unite, un vierme viu. Doctorii spun că vietatea poate ajunge uşor şi în corpul altor persoane. Cea mai sigură modalitate de a evita infectarea e să vă spălaţi pe mâini. Problemele femeii de pe masa de operaţie au început anul trecut. Rosemary Alvarez obosea foarte repede şi se simţea slăbită. ?A început să-mi amorţească braţul stâng. Vederea mi se înceţoşa. Zâmbeam, în continuare, pentru copii mei, dar nu mai puteam să mă dau jos din pat?, povesteşte Rosemary Alvarez.
Pentru că starea sa de sănătate se înrăutăţea, Rosemary a mers la spital unde şi-a făcut o tomografie. ?În momentul în care am văzut RMN-ul ne-am dat seama că nu e bine, că problema e undeva la baza creierului, cât se poate de adânc în creier?, spune doctorul care s-a ocupat de caz. Iniţial, medicii au bănuit că este vorba de o tumoare însă, în timpul operaţiei au constatat că de vină era un vierme viu, care îşi găsise culcuş chiar în creierul pacientei.
Doctorul spune că parazitul a fost contactat fie din carnea de porc infestată, fie de la toaletă. Viermele ajunge pe mâini şi de acolo, în corp, unde se dezvoltă. O singură persoană care e purtătoare poate îmblonăvi mulţi oameni şi, unii dintre acei oameni, ajung să aibă această problemă. Numai în ultimele luni, pe masa de operaţie a chirurgului, au mai ajuns alte cinci astfel de cazuri.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close