Antena 3 CNN Externe Care este cauza morții prezentatorului TV Michael Mosley: “A fost găsit cu fața în sus”

Care este cauza morții prezentatorului TV Michael Mosley: “A fost găsit cu fața în sus”

Dispariția lui Michael Mosley a declanșat una dintre cele mai mari misiuni de căutare și salvare din Grecia.

Care este cauza morții prezentatorului TV Michael Mosley: “A fost găsit cu fața în sus”
Care este cauza morții prezentatorului TV Michael Mosley: “A fost găsit cu fața în sus”
de Roxana Mihăiescu    |    11 Iun 2024   •   07:35

O anchetă preliminară arată că moartea medicului şi omului de televiziune britanic Michael Mosley s-a produs din cauze naturale, notează The Guardian.

După ce cadavrul a fost identificat, medicii legiști au efectuat autopsia. Ancheta inițială spune că nu au existat răni care să sugereze o crimă, astfel că anchetatorii au concluzionat că Mosley a murit probabil din cauza epuizării, în timp ce explora dealurile stâncoase și accidentate din Symi.

De asemenea, medicii legiști au avut în vedere și poziția în care a fost găsit britanicul – cu fața în sus cu mâna stângă plasată pe piept.

„Nu a fost găsit cu fața în jos, a fost găsit cu fața în sus, ceea ce sugerează că s-ar fi simțit amețit sau pur și simplu i s-a făcut rău și s-a întins pe jos”, a spus primarul din Symi, Lefteris Papakaloudoukas, potrivit sursei citate.

Trupul cunoscutului prezentator britanic Michael Mosley a fost găsit după cinci zile de căutări. Dispăruse pe o insulă din Grecia

În urmă cu cinci zile, Michael Mosley, în vârstă de 67 de ani, medic şi jurnalist cunoscut, a fost dat dispărut în timp ce se afla în vacanță pe insula Symi din Grecia.

Clare Bailey, soția acestuia, a alertat autoritățile după ce acesta nu s-a întors. A fost lansată o operațiune de căutare și salvare pentru a-l localiza pe Mosley.

În ziua drumeției, temperatura în zonă a depășit 37°C, iar meteorologii au emis o alertă de caniculă, temperaturile resimțite în terenul stâncos fiind cu cel puțin 10 grade mai ridicate.

De asemenea, poliția elenă a avut acces la imaginile video din zonă în care este surprins prezentatorul TV, iar autoritățile au stabilit că, cel mai probabil, Mosley era epuizat când s-a apropiat de barul de pe plajă, la aproximativ două ore după ce a pornit de la plaja St Nikolas către orașul-port din Symi.

×
Subiecte în articol: Michael Mosley deces ancheta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Impozitul de 70% pe veniturile care nu au fost identificate a intrat în vigoare
x close