Antena 3 CNN Externe Cauza accidentului de elicopter în care a murit Ebrahim Raisi. Iranul a făcut public raportul care arată ce s-a întâmplat în 19 mai

Cauza accidentului de elicopter în care a murit Ebrahim Raisi. Iranul a făcut public raportul care arată ce s-a întâmplat în 19 mai

locul prabusirii elicoperului in care era ebrahim raisi
Prăbușirea elicopterului în care a murit fostul preşedinte iranian Ebrahim Raisi şi membri ai anturajului său, în mai, a fost cauzată de condiţii meteorologice nefavorabile. FOTO: Profimedia Images
de G.M.    |    02 Sep 2024   •   10:50

Prăbușirea elicopterului în care a murit fostul preşedinte iranian Ebrahim Raisi şi membri ai anturajului său, în mai, a fost cauzată de condiţii meteorologice nefavorabile, arată raportul final al anchetei publicat duminică de televiziunea de stat, scrie CBS News.

Comisia specială responsabilă cu ancheta, constituită de Statul Major al Forţelor armate, a conchis că ”principala cauză a accidentului au fost condiţiile climatice şi atmosferice complexe din regiune în primăvară”, se arată în raport.

Preşedintele, care a murit la vârsta de 63 de ani, se întorcea de la inaugurarea unui baraj la frontiera cu Azerbaidjanul. Elicopterul s-a prăbușit în 19 mai, în nord-vestul muntos al ţării.

În raport se precizează că accidentul a fost provocat de ”apariţia bruscă a ceții dense”, care a dus la ”prăbușirea elicopterului”. Ancheta elimină ”posibilitatea ca elicopterul să fi fost ţinta unor sisteme ofensive şi defensive sau de război electronic”.

În august, Statul Major al Forţelor armate a ”dezminţit ferm” acuzaţii ale agenţiei iraniene de presă Fars potrivit cărora accidentul ar fi fost cauzat în parte de o supaîncărcare a elicopterului.

Armata iraniană a anunţat încă din mai că nu a găsit probe ale vreunei activităţi infracţionale susceptibile să cauzeze căderea aeronavei la bordul căreia se aflau opt persoane, toate moarte, inclusiv ministrul de Externe de atunci Hossein Amir-Abdollahian.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close