Antena 3 CNN Externe Cauţiune record, pentru eliberarea unui bogat om de afaceri bulgar

Cauţiune record, pentru eliberarea unui bogat om de afaceri bulgar

Cauţiune record, pentru eliberarea unui bogat om de afaceri bulgar
12 Noi 2008   •   18:08

300.000 de leva, adică aproximativ 150.000 de euro este cauţiunea stabilită de Tribunalul din Sofia în schimbul eliberării lui Hristo Kovaciki unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Bulgaria, anunţă Sofia Echo în pagina electronică.
O anchetă preliminară a fost lansată de procurori împotriva lui Kovaciki, acesta fiind suspectat de evaziune fiscală şi imobiliară. Birourile a 17 dintre companiile sale au fost percheziţionate. Kovaciki a confirmat aceste informaţii la postul naţional de radio din Bulgaria (BNR), precizând că a avut o întâlnire cu anchetatorii în cursul zilei.
"Au sunat-o pe secretara mea cerându-i să fiu prezent la un interogatoriu, ceea ce am şi făcut două ore mai târziu", a declarat el la postul BNR. Omul de afaceri a mai spus că este cercetat într-o anchetă de fraudă fiscală comisă în perioada 2005-2007.
Kovaciki a declarat că este dispus să coopereze pentru a-şi dovedi nevinovăţia şi a respins acuzaţiile care i se aduc. Acesta a spus că nu deţine suma de 300.000 de leva, însă ar putea obţine banii înainte de termenul-limită.
Bărbatul a precizat că nu i-a fost impusă nici o interdicţie de a părăsi ţara. "Partea bună este că putem spune Comisiei Europene că a stabilit o cauţiune record pentru cineva cu influenţă economică bună în Bulgaria", a declarat el la BNR.
În topul celor mai bogate 100 de persoane din sud-estul Europei al revistei poloneze Wprost, Kovaciki s-a clasat recent pe locul 98, cu o avere estimată la 700 de milioane de dolari.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close